Ukrainska

Bibliotekets böcker på ukrainska

E-resurser

Förutom biblioteksböcker finns även sidor på internet med böcker på ukrainska som är fria att användas. Här länkar vi till några. Mer information kan du hitta på Digiteket

Polyglutt och Polylino skola

 Inläsningstjänst ger tillgång till två av sina digitala boktjänster terminen ut. Där finns både e-böcker och ljudböcker, bland annat på ukrainska. De ger också tillgång till tjänsten Begreppa som riktar sig till skolor och pedagoger.

Stowarzyszeniu Osvitoria

 Hos Föreningen Stowarzyszeniu Osvitoria finns 70 barnböcker tillgängliga. De går att ladda ner i pdf-format.

Fox Book Cafe

 Book Cafe är en Bulgarisk litteraturblogg. Här finns barnböcker från förlaget Black Sheep inlästa som ljudböcker på ukrainska.

Kazky

 En sida med traditionella och moderna sagor.

Чтиво 

 Ett e-bibliotek vars syfte är att sprida och främja ukrainskspråkiga böcker av hög kvalitet samt förse skolbarn och studenter med ukrainskspråkig litteratur. Här finns även översatta böcker exv Nalle Puh, Pippi Långstrump m fl.

Kajko i Kokosz

 Seriealbumet Kajko i Kokosz – Wielki Tournament, från förlaet Egmont finns här i ukrainsk översättning. 

Knigo Go

 Knigo Go innehåller barn- och vuxenböcker tillgängliga för nedladdning i olika format. Böcker för gratis nedladdning utan registrering är markerade med texten: "Cкачати" - ladda ner‎

Starkev

 Förlaget Starkev/Old Lion erbjuder runt 30 e-böcker för nedladdning. Böckerna på denna sida är gratis men för att ladda ner dem behöver du registrera dig.

Ukrlib

 Ukraine Literature Library innehåller fritt tillgänglig ukrainsk litteratur, främst för vuxna. De har även en Youtubekanal med ljudböcker.

 

 

Språk